Recensieoverzicht

November 2013 een gelukkige lezer:"Als je van fantasy houdt, die niet stijf staat van onbegrepen keukenhulpjes met verborgen eigenschappen of eindeloze politieke intriges, maar die wel een pittige combinatie van machtspelletjes en fysieke strijd voorschotelt, dan zul je je met “De Falende God” geen buil vallen."


Begin juli 2012 een leuke recensie van Fantasy-realm:...in het algemeen is dit een fantasy verhaal met de juiste mix van spanning, actie, magie en avontuur waar menig fan zal van genieten. De site is inmiddels non-actief, dus hier de Engelse versie van de recensie:

His (Jansen's) writing is excellent and his descriptions are very colorful, even impressive. It's clear there's a lot of talent here to write everything just right and that Jansen makes an effort to make everything as clear as possible. Also noteworthy -and I would like to stress this- is that Jansen manages to convey a lot of information in only a few words, which gives readers the feeling that they've read a much longer story than they really have.

The verdict: Mike Jansen has written a more than adequate debut novel. Sure there are some issues, but in general this is a fantasy story with just the right mix of excitement, action, magic and adventure that many fans will enjoy.

For the map lovers I can report that there is a good map inside the book and that this map -considering the flow of the story and the locations mentioned- is very easy to follow.


Midden juni 2012 verscheen op MagicTales.nl de volgende recensie:De Falende God doet de belofte “een breed opgezette fantasycyclus” eer aan. Het verhaal is niet origineel en soms zelfs een beetje voorspelbaar, maar de wereld is ontzettend goed uitgewerkt met verschillende volken, allemaal met hun eigen geschiedenis ....... Voor iedereen die van epische en groots opgezette fantasy houdt, is dit boek zeker een aanrader!De hele recensie is hier te lezen.


En de volgende recensie, dit keer bij fantasyboeken.org, door Sophie Brolsma."Over het algemeen is De Falende God een spannend verhaal, maar door de grote hoeveelheid personages en verhaallijnen is het boek af en toe moeilijk te begrijpen...
... Het is duidelijk een inleiding van een serie, want geen van de verhaallijnen wordt echt afgerond. Om te weten wat er verder gebeurt, moeten we wachten op het volgende deel."En dat volgende deel komt gelukkig snel en gaat 'In Schaduwen van Weleer' heten.Boekrecensie 'De Falende God' op Planet Aeon"Het verhaal zelf is in ieder geval leuk om te lezen en scoort zeker bovengemiddeld in de lijst van goede Fantasy boeken. Al behaalt het niet de hoogte  van George R.R. Martin en Steven Erikson. Maar die waren met hun eerste boek vast ook niet zo goed als dat ze nu zijn."NBD Biblion Recensie voor "De Falende God"

NBD|Biblion recensie

Drie huurlingen komen op elkaars pad en blijken een gezamenlijke vijand te hebben: een mysterieus en eeuwenoud kwaad dat huist op de wereld die schrijver Mike Jansen creëerde: Cranborn. Het verhaal heeft alles dat een goede fantasyroman moet hebben: magie, griezelige wezens, drie helden, een zwik godsdienstfanatici, een overigens akelig wrede slechterik en een complexe verhaallijn die zich pas halverwege het boek goed ontrolt. Het verhaal zit slim in elkaar met personages die meer met elkaar te maken hebben dan in eerste instantie lijkt. Vlot geschreven, niet voor zwakke magen overigens vanwege enkele behoorlijk expliciet gewelddadige scènes. Het boek is een eerste deel, aan het aantal opgezette verhaallijnen te zien van een flinke vervolgserie. Mike Jansen schreef al een aantal korte verhalen, waarvoor hij onder andere de King Kong Award won. 'De falende god' is zijn debuutroman. Kunstenaar en bekende Nederlandse fantasyschrijver Tais Teng tekende het boekomslag. Kleine druk.

Marieke van Middelkoop (NBD|Biblion recensie)


Fantasywereld.nl Recensie

De Falende God is een zeldzaam goed boek in het genre van de epische fantasy en een aanrader voor iedereen. Tevens is het een mooi begin voor een nieuwe serie met vele mogelijkheden.

Joomla templates by a4joomla