Het doel van Cranborn

Het Boek Gebonden in Koud IJzer

Toen ik eind 2011 begon met schrijven van de Cranborn kronieken, had ik een verhaallijn en een hoop achtergrondmateriaal klaarliggen. Maar ik had ook een visie voor wat ik uiteindelijk wilde met de boeken die ik ging uitbrengen…

Oplettende lezers van de eerste twee delen zullen gezien hebben dat ik elk boek in twee stukken heb gedaan en dat ik van boek een naar boek twee heb doorgenummerd, zodat ik in ‘In Schaduwen van Weleer’ eigenlijk deel 3 en deel 4 bevat. In ‘het Afwezige Licht’ gaat die nummering door als deel 5 en deel 6. En hoe verrassend, die lijn zet ik door in ‘Strijd om de Kroonsteden’ en ‘Het Gelijk van Koud IJzer’, zodat er uiteindelijk tien delen zijn.

Die tien delen wil ik uitbrengen als een enkel, groot boek en dat is best een uitdaging. Waarom? Omdat ik dat boek ‘Gebonden in Koud IJzer’ wil uitgeven in een beperkte (ik denk 100 exemplaren), genummerde en gesigneerde oplage. Een collector’s item dus, voor de echte fans, een gebonden boek, vermoedelijk met een separate – of uitklapkaart, geheel nieuw en getekend door Tais Teng en een soort sleeve die het idee geven dat het boek is ‘gebonden in koud ijzer’.

Voorlopig is het een droom/visie, dus eerst maar de boeken afschrijven. Daarna zie ik weer verder.