Over

Biografie Mike Jansen

In 1991 publiceerde Mike zijn eerste fantasyverhaal in Ator Mondis. Sindsdien heeft hij twee Nederlandse romans en twee bundels korte verhalen (Uitgeverij Verschijnsel) uitgegeven, plus een bundel  in samenwerking met Michael Blommaert bij Verschijnsel en een roman en een bundel in het Engels (JWKfiction).

Hij schrijft voornamelijk in het Engels en vertaalt naar het Nederlands en soms vice versa. Hij publiceerde al meer dan tachtig korte verhalen, zowel in het Nederlands als in het Engels, waarvan het merendeel sinds 2012.

Daarnaast heeft hij de Rob Voorenprijs voor beste nieuwkomer in 1991, de King Kong Award (1992) en Fantastels (2012) gewonnen, evenals de Baarnse literatuurprijs van 2012. Hij is lid van de Horror Writers Association in de US.

Naast schrijven vindt Mike redactie en publicatie ook interessant. Hij verricht daarom allerlei hand- en spandiensten voor Verschijnsel, waar hij een deel van de redactie voert en voor het Amerikaanse JWKfiction waar hij iets soortgelijks doet.

Sinds 2015 organiseert hij (ism Peter Kaptein) de EdgeZero verhalenwedstrijd in een poging het goede materiaal dat in Nederland wordt gepubliceerd in de diverse bladen en dat meedoet aan de diverse schrijfwedstrijden, voor het voetlicht te brengen. Op die manier hoopt hij een tijdsbeeld te genereren dat de Nederlandse lezers laat zien dat er in de Lage Landen wel degelijk SF/F/H op hoog niveau wordt geproduceerd.

In het dagelijks leven doet hij iets met computers en de beveiliging daarvan. Hij doet dat op redelijk hoog management niveau. Daarnaast probeert hij zijn vier kinderen in toom te houden, wat niet eenvoudig is aangezien ze de hersens van hun moeder hebben meegekregen.